Favoritkonstnär

Det går segt för mig att blogga men jag vet inte varför när det är så lätt. Jag borde ta mig mer tid åt mig själv och åt bloggandet för det är ju roligt!

Nåväl. Favoritkonstnär. Jag borde kunna jättemånga namn men är verkligen helt låst. Jag som gick i bild och form-klass hade massa olika lektioner där vi bara gick igenom konstnärer, men det gjordes så jävla tråkigt med olika overheadprojektioner i en mörkbelagd bildsal när solen sken utomhus. Bildlärare är nog mina minst favorit”konstnärer”.

Som sagt, kan inga riktiga namn men jag gillar inte klassiska porträtt av människor och landskap. Händer det nåt i bilden så är det guld värt eller om nåt är lite ”off”. Jag och Stella var på ett museum i Berlin med massa medeltida konst som jag kunde uppskatta eftersom att alla perspektiv var helt crazy och människorna såg galna ut.

På senare tid har jag varit intresserad av fotografier, teckningar och målningar som skrämmer mig eller som har en läskig känsla som dom här:

monkeys 488px-Theodor_Kittelsen_-_Pesta_i_trappen,_1896_(Pesta_on_the_Stairs) 741px-John_Henry_Fuseli_-_The_Nightmare aphex1 awesome-old-photography-tyme-3-934x creepy-vintage-halloween-costumes22 8bg 16bg

Lovely.

Tove Jansson är bra på att fånga samma känsla:

swedish-hobbit-illustration-1962-11

(Bilden är från hennes illustrationer till Bilbo. Varelsen i vattnet är Gollum.)

Elsa Beskow har också läskiga men fina bilder:

bergtroll

Tror nog jag mest är intresserad av det som inte finns i verkligheten hehe… Därav är porträttbilder och landskapskonst urtråkigt om det inte har en tvist.

Min flickvän och sambo är väldigt bra tycker jag men jag önskar att hon målade mer för det hade jag blivit inspirerad av!

10435900_10202643765960268_4879230484130499054_n

(Stellas bild)